KDV

Op ons kinderdagverblijf bieden we opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Beide locaties hebben 3 kinderdagverblijf groepen, zo heeft iedere locatie een verticale groep en een peutergroep en in Etten-leur hebben we nog een babygroep.

We werken elke maand met een nieuw thema. Het activiteiten aanbod is ruim, denk aan koken, knutselen, een uitje. Zoals het thema bos, we nemen dan eerst de kinderen mee naar het bos en gaan daarna knutselen met de materialen die we hebben gevonden in het bos. Ook aan de baby’s wordt gedacht, denk dan aan babymassage, snoezelen en 1 op 1 aandacht.

We hebben een bakfiets en een BSO bus (elektrisch vervoermiddel) op het Toverbloempje, daar kunnen 8/10 kinderen tegelijkertijd mee vervoerd worden, zo kunnen we gemakkelijk met kinderen een uitstapje maken.

De binnenruimte is huiselijk ingericht, zodat het voor de kinderen een tweede thuis is. Het is een ruimte vol uitdaging en er valt genoeg te ontdekken voor kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen aan tafel eten en drinken, we splitsen meestal de groep zodat we kleinere groepen hebben en meer aandacht aan de kinderen kunnen geven.

De locatie beschikt over een ruime buitenspeelplaats. Wij streven ernaar om zoveel als mogelijk is naar buiten te gaan, mits de weersomstandigheden dit toelaten. Overigens zijn wij wel van mening dat het ook belangrijk is om kinderen de verschillende weersomstandigheden te laten ontdekken. Dus bij regenplassen op de buitenspeelplaats of sneeuw is ons streven om ook naar buiten te gaan. Ook gaan we regelmatig wandelen of een uitstapje maken met onze bolderkar/kinderwagen/bakfiets en een BSO bus.

Wij vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte worden gehouden wat hun zoon/dochter gedurende de dag doet bij het Toverbloempje, dit is de reden dat we werken met de app ”Klasbord”. Via de app plaatsen we foto’s, uitspraken en nieuwtjes zodat je op de hoogte kunt blijven. Het is natuurlijk altijd erg fijn om te horen dat ze een leuke dag hebben gehad en wat de kinderen hebben gedaan maar het is tenslotte veel leuker om dit met eigen ogen te kunnen zien.