Buitenschoolse opvang

Kinderopvang Het Toverbloempje is een initiatief van Leslie Vermonden. Het Toverbloempje heeft 4 vestigingen, de locatie Zundert is gevestigd aan Katerstraat 37, de vestiging Etten-leur aan Lage vaartkant 152, de sport BSO Etten-leur aan Olymiade 25 en de locatie in Woensdrecht aan Dorpsstraat 49D.

Ons doel is om opvang te creëren dat voor kinderen en ouders aanvoelt als een tweede thuis. Kinderen komen er met plezier naar toe (dat staat voorop!) en ouders laten hun kinderen met een gerust hart achter. Het is een soort verlengstuk van de opvoeding en veilige basis van thuis.

  • Flexibel
  • Persoonlijk
  • Veilig
  • Vertrouwd

Het is belangrijk dat ieder kind zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Door middel van verschillende activiteiten aan te bieden kunnen de kinderen zelf keuzes maken. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen deelnemen aan groepsgebeurtenissen. Op deze manier kunnen ze sociale competenties opdoen in de groep. Wij vinden het belangrijk dat kinderen in eerste instantie van elkaar leren en zelf dingen kunnen oplossen.

In onze huiselijke opvang wordt jouw kind echt gezien en we focussen op zijn of haar kwaliteiten. Wij doen dus méér dan zorgen. We geven ook liefde, aandacht en uitdaging: heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind en diens talenten. Zoals uw kind is er immers maar één!
Wij bieden kinderen structuur en veiligheid en zelfstandigheid van de kinderen stimuleren we. Verder vinden we het belangrijk dat de wensen van de ouders in de opvang naar voren kunnen komen en waarin mogelijk komen we daarin graag tegemoet.

Wij vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte worden gehouden wat hun zoon/dochter gedurende de dag doet bij het Toverbloempje, dit is de reden dat we werken met de app ”Klasbord”. Via de app plaatsen we foto’s, uitspraken en nieuwtjes zodat je op de hoogte kunt blijven. Het is natuurlijk altijd erg fijn om te horen dat ze een leuke dag hebben gehad en wat de kinderen hebben gedaan maar het is tenslotte veel leuker om dit met eigen ogen te kunnen zien.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie of kennis komen maken? Bel ons voor een afspraak. We laten onze opvang graag aan u zien.
T 076-5084919, of via de mail: info@hettoverbloempje.nl

Hopelijk tot snel op het Toverbloempje!

  

 

Vestiging Zundert
Via deze link kunt u het Inspectie rapport van het kinderdagverblijf lezen.
Via deze link kunt u het Inspectie rapport van de buitenschoolse opvang lezen.

Vestigingen Etten-leur
Via deze link kunt u het Inspectie rapport van het kinderdagverblijf lezen.
Via deze link kunt u het Inspectie rapport van de sport BSO lezen.

Vestiging Woensdrecht
Via deze link kunt u het Inspectie rapport van het kinderdagverblijf lezen.
Via deze link kunt u het Inspectie rapport van de sport BSO lezen.

Uw kind gaat naar de basisschool, een hele nieuwe fase in het leven van uw kind. Ook dan bent u bij het Toverbloempje aan het juiste adres voor passende opvang. Ons motto op de buitenschoolse opvang niets moet, veel mag. We bieden elke dag activiteiten aan voor de kinderen, ze mogen hier aan deelnemen maar mogen ook kiezen om iets anders te gaan doen. De activiteiten die aangeboden worden zijn heel divers, denk aan voetbaltoernooi, huifkartocht, vogelvoer maken, muziek maken op de dj booth enz.

Sport BSO Etten-leur!

6 december 2021 hebben we onze nieuwe sport BSO in Etten-leur op het terrein van VV DSE aan de Olympiade 25 geopend. Bent u nieuwsgierig naar onze sport BSO? Kijk dan voor meer informatie onder het kopje Sport BSO Etten-leur op onze website.

De scholen die we ophalen zijn:

Zundert:
St. Annaschool
De Zonnebloem
St. Antoniusschool
Etten-leur:
De vleer (de springplank – De hofstee)
De Pijler (de Pontus – De Leest)
De 4 Heemskinderen
Woensdrecht:
LPS Fortuna Woensdrecht
LPS Fortuna Hoogerheide
De Boemerang (Dobbelsteen en Klim-op)

Voorschoolse opvang

Wij bieden de mogelijkheid om voorschoolse opvang af te nemen. De kinderen kunnen vanaf 06.45 uur tot uiterlijk 08.00 uur op de BSO worden gebracht. Tussen 06.45 en 07.15 bieden we de kinderen een ontbijt aan.

Tijdens de voorschoolse opvang kunnen de kinderen vrij spelen. Er is voldoende spelmateriaal aanwezig op de BSO. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om aan tafel een spelletje te doen, een boekje te lezen, te tekenen of met constructiemateriaal te spelen. De groepsleidsters brengen de kinderen vervolgens met de BSO bus/bakfiets naar school.

Naschoolse opvang

Na schooltijd worden de kinderen door de groepsleidsters van school gehaald. We lopen met de kinderen of maken gebruik van onze BSO bus/bakfiets.

Onze groepsruimten is huiselijk en gezellig ingericht, voorzien van verschillende speelhoeken met speelgoed en spelmaterialen, geschikt voor deze leeftijdsgroep. Zo is er op de BSO o.a. een bouwhoek, poppenhoek/huishoek maar ook grote tafels en stoelen om aan te spelen en knutselen. Wij werken met een vast personeelsrooster, zodat kinderen steeds dezelfde gezichten zien en ze weten wie er wanneer aanwezig is.

Sport en spel

Gezond bewegen staat bij ons elke dag bovenaan het programma. We bieden de kinderen veel bewegingsactiviteiten, binnen en buiten. We dansen, rennen, klimmen, voetballen en hebben een flinke voorraad bewegings- en sportmateriaal. Ook gaan we regelmatig naar speeltuinen/speelvelden bij de locaties in de buurt.

Klasbord

Wij vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte worden gehouden wat hun zoon/dochter gedurende de dag doet bij het Toverbloempje, dit is de reden dat we werken met de app ”klasbord”. Via de app plaatsen we foto’s, uitspraken en nieuwtjes zodat je op de hoogte kunt blijven. Het is natuurlijk altijd erg fijn om te horen dat ze een leuke dag hebben gehad en wat de kinderen hebben gedaan maar het is tenslotte veel leuker om dit met eigen ogen te kunnen zien

Bakfiets en bso bussen

Op onze locaties hebben wij elektrische bakfietsen en BSO bussen, die veilig, stabiel, milieuvriendelijk en vooral leuk zijn om daar mee op pad te gaan. Met een gangetje van 15 km per uur ben je zó waar je wezen wilt, en er kunnen 8-10 kinderen tegelijk in zitten, met de groepsleidster aan het stuur. Als het regent gaat de huif erop, als het zonnetje schijnt zit je dus lekker met je gezicht in de zon.

Behalve dat het veel tijd scheelt tijdens schoolweken, kunnen er natuurlijk ook in de vakantie veel makkelijker uitstapjes worden georganiseerd!

In de zomer is een apart vakantie programma met allerlei leuke uitstapjes en activiteiten.DSC03426