BSO

Uw kind gaat naar de basisschool, een hele nieuwe fase in het leven van uw kind. Ook dan bent u bij het Toverbloempje aan het juiste adres voor passende opvang. Ons motto op de buitenschoolse opvang niets moet, veel mag. We bieden elke dag activiteiten aan voor de kinderen, ze mogen hier aan deelnemen maar mogen ook kiezen om iets anders te gaan doen. De activiteiten die aangeboden worden zijn heel divers, denk aan voetbaltoernooi, huifkartocht, vogelvoer maken, muziek maken op de dj booth enz.

De scholen die we ophalen zijn:

Zundert: Etten-leur: Woensdrecht
St. anna school De vleer (de springplank – De hofstee) LPS Fortuna Woensdrecht
Zonnebloem De Pijler (de Pontus – De Leest) LPS Fortuna Hoogerheide
St. Antonius

Voorschoolse opvang

Wij bieden de mogelijkheid om voorschoolse opvang af te nemen. De kinderen kunnen vanaf 06.45 uur tot uiterlijk 08.00 uur op de BSO worden gebracht. Tussen 06.45 en 07.15 bieden we de kinderen een ontbijt aan.

Tijdens de voorschoolse opvang kunnen de kinderen vrij spelen. Er is voldoende spelmateriaal aanwezig op de BSO. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om aan tafel een spelletje te doen, een boekje te lezen, te tekenen of met constructiemateriaal te spelen. De groepsleidsters brengen de kinderen vervolgens met de BSO bus/bakfiets naar school.

Naschoolse opvang

Na schooltijd worden de kinderen door de groepsleidsters van school gehaald. We lopen met de kinderen of maken gebruik van onze BSO bus/bakfiets.

Onze groepsruimten is huiselijk en gezellig ingericht, voorzien van verschillende speelhoeken met speelgoed en spelmaterialen, geschikt voor deze leeftijdsgroep. Zo is er op de BSO o.a. een bouwhoek, poppenhoek/huishoek maar ook grote tafels en stoelen om aan te spelen en knutselen. Wij werken met een vast personeelsrooster, zodat kinderen steeds dezelfde gezichten zien en ze weten wie er wanneer aanwezig is.

Sport en spel.

Gezond bewegen staat bij ons elke dag bovenaan het programma. We bieden de kinderen veel bewegingsactiviteiten, binnen en buiten. We dansen, rennen, klimmen, voetballen en hebben een flinke voorraad bewegings- en sportmateriaal. Ook gaan we regelmatig naar speeltuinen/speelvelden bij de locaties in de buurt.

Klasbord.

Wij vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte worden gehouden wat hun zoon/dochter gedurende de dag doet bij het Toverbloempje, dit is de reden dat we werken met de app ”klasbord”. Via de app plaatsen we foto’s, uitspraken en nieuwtjes zodat je op de hoogte kunt blijven. Het is natuurlijk altijd erg fijn om te horen dat ze een leuke dag hebben gehad en wat de kinderen hebben gedaan maar het is tenslotte veel leuker om dit met eigen ogen te kunnen zien

Bakfiets en BSO bussen.

Op onze locaties hebben wij elektrische bakfietsen en BSO bussen, die veilig, stabiel, milieuvriendelijk en vooral leuk zijn om daar mee op pad te gaan. Met een gangetje van 15 km per uur ben je zó waar je wezen wilt, en er kunnen 8-10 kinderen tegelijk in zitten, met de groepsleidster aan het stuur. Als het regent gaat de huif erop, als het zonnetje schijnt zit je dus lekker met je gezicht in de zon.

Behalve dat het veel tijd scheelt tijdens schoolweken, kunnen er natuurlijk ook in de vakantie veel makkelijker uitstapjes worden georganiseerd!

In de zomer is een apart vakantie programma met allerlei leuke uitstapjes en activiteiten.