BSO

Uw kind gaat naar de basisschool, een hele nieuwe fase in het leven van uw kind. Ook dan bent u bij het Toverbloempje aan het juiste adres voor passende opvang. Ons Motto op de buitenschoolse opvang niets moet, veel mag. We bieden elke dag een activiteit aan voor de kinderen, ze mogen hier aan deelnemen maar mogen ook kiezen om iets anders te gaan doen. De activiteiten die aangeboden worden zijn heel divers, denk aan voetbaltoernooi, huifkartocht, vogelvoer maken enz.

 De scholen die we ophalen zijn:

Zundert: Etten-Leur:
St. Anna school De Vleer (springplank – hofstee)
Zonnebloem De Pijler (De Pontus – De Leest)
St. Antonius Het Voortouw (pontus – toverlaars – kofschip)

Voorschoolse opvang

Wij bieden de mogelijkheid om voorschoolse opvang af te nemen. De kinderen kunnen vanaf 07.00 uur tot uiterlijk 08.00 uur op de BSO worden gebracht. Tussen 07.00 en 07.30 bieden we de kinderen een ontbijt aan. De leidster-kind ratio is één groepsleidster op tien kinderen.

Tijdens de voorschoolse opvang kunnen de kinderen vrij spelen. Er is voldoende spelmateriaal aanwezig op de BSO. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om aan tafel een spelletje te doen, een boekje te lezen, te tekenen of met constructiemateriaal te spelen. De groepsleidsters brengen de kinderen vervolgens met de stint naar school.

Naschoolse opvang

Na schooltijd worden de kinderen door de groepsleidsters van school gehaald. We lopen met de kinderen of maken gebruik van onze stint.

Onze groepsruimten is huiselijk en gezellig ingericht, voorzien van verschillende speelhoeken met speelgoed en spelmaterialen, geschikt voor deze leeftijdsgroep. Zo is er op de BSO o.a. een leeshoek, bouwhoek, poppenhoek/huishoek maar ook grote tafels en stoelen om aan te spelen en knutselen. Wij werken met een vast personeelsrooster, zodat kinderen steeds dezelfde gezichten zien en ze weten wie er wanneer aanwezig is.

Sport en spel.

Gezond bewegen staat bij ons elke dag bovenaan het programma. We bieden de kinderen veel bewegingsactiviteiten, binnen en buiten. We dansen, rennen, klimmen, voetballen en hebben een flinke voorraad bewegings- en sportmateriaal. Ook gaan we regelmatig naar het speeltuintje bij ons achter en maken we gebruik van het terrein van corso vereniging ”Het stuk”. Hier hebben we voldoende ruimte om te bewegen.

Klasbord.

Wij vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte worden gehouden wat hun zoon/dochter gedurende de dag doet bij het Toverbloempje, dit is de reden dat we werken met de app ”klasbord”. Via de app plaatsen we foto’s, uitspraken en nieuwtjes zodat je op de hoogte kunt blijven. Het is natuurlijk altijd erg fijn om te horen dat ze een leuke dag hebben gehad en wat de kinderen hebben gedaan maar het is tenslotte veel leuker om dit met eigen ogen te kunnen zien

De stint.

De stint is speciaal voor de BSO ontwikkeld: oersterk, veilig, stabiel, milieuvriendelijk, snel, en vooral LEUK!!! Met een gangetje van 15 km per uur ben je zó waar je wezen wilt, en er kunnen 10 kinderen tegelijk in zitten, met de groepsleidster aan het stuur. Als het regent gaat de huif erop, als het zonnetje schijnt zit je dus lekker met je snoet in de zon.

Behalve dat het veel tijd scheelt door de week, kunnen er natuurlijk ook in de vakantie veel makkelijker uitstapjes worden georganiseerd! Dat was altijd best lastig met een groep van 20 kinderen; nu dus niet meer.

Komende zomer gaan ze er dan ook lekker op uit bij de BSO, hou het vakantieprogramma maar in de gaten!

IMG-20160121-WA0008
fruit
DSC03426

Spring naar toolbar